+Grigoris Deoudis

Σάββατο, Μαΐου 10, 2014

Τα μυστικιστικά οράματα των μαγικών μανιταριών βοηθούν ασθενείς με καρκίνο

Κατηγορία: Ειδήσεις

μυστικιστικά οράματα, μαγικά μανιτάρια, ψιλοκυβίνη, ασθενείς με καρκίνο, θεραπεία,
Τα μυστικιστικά οράματα που προκαλούνται από τα μαγικά μανιτάρια βοηθούν ασθενείς με καρκίνο να κατακτήσουν τον φόβο, δείχνει μελέτη.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ψυχεδελικά μανιτάρια μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της ψυχολογικής και πνευματικής επιβάρυνσης στους ασθενείς με μια διάγνωση καρκίνου που δεν αφήνει περιθώρια επιβίωσης.



Τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών με καρκίνο έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με βελτιώσεις στη διάγνωση και τη θεραπεία, αλλά οι γιατροί μερικές φορές αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τις ψυχολογικές ανάγκες των ασθενών.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη η ψιλοκυβίνη - η ψυχοδραστική ουσία στα «μαγικά» μανιτάρια - μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με άγχος, κατάθλιψη, θυμό, κοινωνική απομόνωση, και την απελπισία που μπορεί να βιώσουν, καθώς υποβάλλονται σε θεραπεία του καρκίνου.

Η θεραπεία με παραισθησιογόνα, στην οποία επί του παρόντος αναζητούνται επιπλέον συμμετέχοντες, έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί μια μυστικιστική ή πνευματική εμπειρία σε ασθενείς και προσφέρει μια μοναδική θεραπευτική προσέγγιση για τη μείωση του άγχους σε ασθενείς με καρκίνο τελικού σταδίου, είπαν οι ερευνητές.

«Οι μυστικιστικές εμπειρίες ή οι κορυφαίες καταστάσεις συνείδησης σε ασθενείς με καρκίνο έχουν συσχετιστεί με μια σειρά από οφέλη, όπως βελτιωμένη ψυχολογική, πνευματική και υπαρξιακή ευημερία», δήλωσε ο ομο-συντάκτης της μελέτης Anthony Bossis, του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Οι ερευνητές είπαν ότι μερικοί ασθενείς με καρκίνο αναπτύσσουν ένα σύνδρομο αποθάρρυνσης που είναι παρόμοιο με διαταραχή μετα-τραυματικού στρες, και παραλύουν από το φόβο του θανάτου.

«Η συνολική προσέγγιση (στη θεραπεία με ψιλοκυβίνη) είναι να τους αποσπάσει από αυτό,» αναφέρει ο ερευνητής Jeffrey Guss. «Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμα κι αν δεν τους προτρέψω εγώ να σχηματίσουν αφηγήσεις, υπάρχουν πάρα πολλά κοινά χαρακτηριστικά σε αυτά που θα αφηγηθούν. Οι ασθενείς έρχονται σε μένα και μου λένε, 'Καταλαβαίνω τώρα διαισθητικά ότι η αγάπη είναι πραγματικά η πιο σημαντική δύναμη στον πλανήτη. Βίωσα μια βαθιά αίσθηση ειρήνης που ποτέ δεν ένιωσα πριν και αυτό έμεινε μέσα μου. Τώρα ξέρω ότι η συνείδησή μου είναι μεγαλύτερη από μένα.'»

Η μελέτη περιγράφει έναν ασθενή που εμφάνισε υπερβολική κόπωση, πόνο και ψυχολογική δυσφορία από τον καρκίνο του καθώς και αγωγές χημειοθεραπείας δύο φορές την εβδομάδα.

Ανέφερε όμως θεαματικές αλλαγές στη συμπεριφορά του, την αντιμετώπιση, και τη διάθεση 18 εβδομάδες μετά τη θεραπεία με ψιλοκυβίνη, λέγοντας ότι, 'η ποιότητα ζωής του βελτιώνεται εντυπωσιακά.'

Ένας άλλος ασθενής, ένας φοιτητής προ-ιατρικής, περιέγραψε την εμπειρία του με τη θεραπεία.

«Ήμουν έξω από το σώμα μου, κοιτάζοντας τον εαυτό μου», δήλωσε ο ασθενής. «Το σώμα μου ήταν ξαπλωμένο σε ένα φορείο μπροστά από ένα νοσοκομείο. Ένιωσα ένα απίστευτο άγχος - το ίδιο άγχος που είχα αισθανθεί κάθε μέρα από τη στιγμή της διάγνωσης. Στη συνέχεια, και με την ταχύτητα ενός διακόπτη που ανοίγει ένα κύκλωμα, βρέθηκα από την κατάσταση ανησυχίας, στην ανάλυση του άγχους μου ως εξωτερικός παρατηρητής. Συνειδητοποίησα ότι τίποτα πραγματικά δεν μου συμβαίνει αντικειμενικά. Ήταν πραγματικό επειδή εγώ το άφησα να γίνει πραγματικό. Και, ακριβώς τη στιγμή που είχα αυτή τη σκέψη, είδα ένα σύννεφο μαύρου καπνού να βγαίνει από το σώμα μου και να επιπλέει μακριά.»

Οι ασθενείς στη μελέτη υποβλήθηκαν σε δύο θεραπευτικές συνεδρίες - στη μία στην οποία τους δόθηκε ψιλοκυβίνη και μια άλλη στην οποία τους δόθηκε ένα ψευδοφάρμακο (placebo).

Έλαβαν ψυχολογική προετοιμασία πριν από τη δόση ψιλοκυβίνης, που ακολουθήθηκε από μια σειρά συνεδριών ψυχοθεραπείας.

«Οι ασθενείς που έχουν επωφεληθεί από την κλινική έρευνα ψιλοκυβίνης ανέφεραν λιγότερο άγχος, βελτίωση της ποιότητας της ζωής, αυξημένη ψυχολογική και πνευματική ευεξία, καθώς και μια μεγαλύτερη αποδοχή των αλλαγών ζωής που προκαλούνται από τον καρκίνο», δήλωσε ο Bossis. «Είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη ότι αυτό το πολλά υποσχόμενο και νέο μοντέλο κλινικής έρευνας που χρησιμοποιεί ψιλοκυβίνη, έχει αρχίσει να αποκτά κλινική και ακαδημαϊκή προσοχή

Οι ερευνητές είπαν ότι μερικοί ασθενείς παρουσίασαν έντονο άγχος καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια της ψιλοκυβίνης, και μερικοί ακόμη και προσωρινά, πίστευαν ότι είχαν πεθάνει, αλλά κράτησαν σε ετοιμότητα Valium, το οποίο μειώνει το άγχος και Zyprexa, το οποίο εξουδετερώνει την ψυχεδελική επίδραση, σε περίπτωση που χρειαζόταν.

Ο Bossis είπε ότι οι παρόμοιες θετικές εμπειρίες από τους ασθενείς, οι οποίοι ανέφεραν ότι αισθάνονταν την αγάπη του Θεού και τη διασύνδεση του κόσμου και όλων των κατοίκων της, υποδηλώνουν καθαρά την πνευματική πτυχή.

«Οι έννοιες αυτές αποτελούν τη βάση για τόσες πολλές θρησκείες: την εν Χριστώ συνειδητότητα (Christ-consciousness), την Βουδική φύση, την κατάσταση Samadhi στον ινδουισμό ή το Satori στο Ζεν», δήλωσε ο Bossis. Και συνέχισε: «Υπάρχει όλη αυτή η αλληλεπικάλυψη. Μιλούν τα λόγια των μυστών, χωρίς ποτέ να έχουν διαβάσει γι αυτούς.»

Τα αποτελέσματα ταιριάζουν με παρόμοιες διαπιστώσεις που έγιναν από Ελβετούς ερευνητές οι οποίοι έδωσαν LSD σε ασθενείς με καρκίνο τελικού σταδίου.

Οι οκτώ συμμετέχοντες στην εν λόγω μελέτη που έλαβαν πλήρεις δόσεις ψιλοκυβίνης βελτιώθηκαν κατά περίπου 20 τοις εκατό κατά τις συνήθεις μετρήσεις άγχους μετά από δύο μήνες εβδομαδιαίας θεραπείας, ενώ τα τέσσερα άτομα που πήραν πολύ μικρότερες δόσεις, χειροτέρεψαν.

Οι γιατροί είχαν προηγουμένως δοκιμάσει LSD για την επίδρασή του σε μια ποικιλία περιπτώσεων, συμπεριλαμβανομένων του άγχους για το τέλος του κύκλου ζωής, πριν η εν λόγω έρευνα απαγορευθεί το 1966.

Αλλά οι ψυχίατροι σε όλο τον κόσμο έχουν εργαστεί τα τελευταία χρόνια παράλληλα με κυβερνητικούς αξιωματούχους και κώδικες ιατρικής δεοντολογίας με τους περιορισμούς της ζωής στην έρευνα με τα ψυχοδηλωτικά, συμπεριλαμβανομένης της υποβοηθούμενης θεραπείας με ecstasy για το μετατραυματικό στρες και θεραπεία MDMA για ενήλικες με κοινωνικό άγχος σχετιζόμενο με αυτισμό.
πηγή: rawstory

Μετάφραση, απόδοση, επιμέλεια: Γρηγόρης Δεούδης για το preludiance
Συντάκτης: Grigoris Deoudis | ετικέτες: ειδήσεις, μυστικιστικά οράματα, μαγικά μανιτάρια, ψιλοκυβίνη, ασθενείς, καρκίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είπαν για το preludiance ~

14 Δεκεμβρίου 2013: «Συγχαρητηρια ! Και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

31 Μαΐου 2013: «Συγχαρητήρια για όλη την εργασία σας πανω στα Ενθεογόνα ! ΜΠΡΑΒΟ !” — Γιώργης Οικονομόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος

16 Μαΐου 2013:Your blog has a lot of excellent material” — Brad Burge, Διευθυντής Επικοινωνιών της 'Διεπιστημονικής Ένωσης Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά' (MAPS)